Friday, January 15, 2010

hidup aku yang complicated


salam kt korang-korang...

semalam..
aku hepi sgt becouse everytime im awake in da morning,msti ade je msg masuk...kire hepi la...sbb rsa diri ini di ingati selalu even kita tahu kaseh ibu and bapak xpenah lekang dari mengingati kite...samada kita igt balek kt dorang or x,terpulang lah kt korang..tp bg aku,family aku adalah my duty to make they all smile with what i do...(jauh da telajak dri niat asal ak..huhuhu)...
aku bukan nak cerita psl family aku..aku nk cerita mse aku nkal2 dulu...mmm..mmg a segan nk story..tp,kne story gak..nty jdi batu arang plak kt dalam hati aku yang kecik nieyh..aku tym skola rndah dulu,mat skema gak..aku malu nk bg public speech tym kt skola..klo bley,ihup aku tuu klo bleyxd org persan pon aku...tp,aku xley nk secure lme..coz aku nie comel..agak comel la klo ad cekgu sayang kn kita..btol x??ahakz..
indah tp keindahan tu xlme...aku kne pukul tym aku darjah 4..ats sebab kantoi kn bdk yang nk escape dari klas Qafa..pdhal bkn aku yang kantoikan..aku mangsa keadaan je..bermula dari tu,aku jdi tegas..tp ngn pompuan,aku layan elok,molek suci murni secukup rse lah aku bg..dulu,mne ad phone cam skrang...fisrt dalam hidup aku dpt phone aftr result pmr aku kua..phone 33sekupang..mmg best glew..inbox phone aku tym tu xpenah kosong..penuh je manjang..player,bese lah.
...kesah hidup aku xabes kt sini..aku merantau ke semenanjung..septtnye niat aku tym tu da xpkr blaja dah..malas glew..msuk skola askr,igt kn dpt la jd askr..xyah blaja..tp laen lak jd..kne push glew blaja...aku jd player dalam diam sbb kt skola lelaki lagi ramai player2 berjaya..aku xley beat dorang babe...dorang lg power..hahaha..
abes je aku tinggalkan alam persekolahan aku,aku bru ad 2couple..break sorg,ad back up..tym plkn aku pasang la sorg..tp xlme..standard plkn la kn..kapel contrak..hek..

kelmarin...
aku dpt smbung pengajian aku ke menara gading.gading jgk la kn even masih la Universiti termuda di malaysia..klo korang nk twphone mmg xley lepas dari tangan aku..cm ad glue yang amat kuat melekat..haha..bukan ape aw..korang bayang kan..time skolah rendah n menengah rendah mmg xpki phone..dpt plak awl menengah atas..tp,tukar skolah,xpki phne jgk..klo pki pon sembnyik-sembunyik..abes skolah msuk plkn..plkn klo korang yang xd pengalaman pasal plkn,meh aku gtw...korg juz bley pki phone tym weekend je..hari-hari laen sume jurulatih simpan..mmg jenuh a hidup kn..hahahatym interview nk masuk U dulu,ada orang nampak aku player..padahal time tuu aku rse,aku relax dah..abes je candidate ad gak awek yang sangkut n tersangkut ngn aku...cm pelik tp nie la yang terjadi..aku sangkut kt orang laen,orang laen lak sangkut kt aku..cmne tu..pikir-pkir la sendiri..
kre skrang aku dah ad 3aweks dalam satu mse..during tym,aku clash sorang demi sorang till la aku sangkut btol2 kt sorang awek nie..



hari ini....
aku mula kesal dengan perbuatan aku..mmg betol ape yang kite pernah dengar..yang jahat,di balas ngn kejahatan..yang baek di balas ngn kebaikan..Allah nampak ape yang kita lkukan kt dunia yang fana nie..skrang phone aku mmg jarang glew berbunyi..msg pon susa nk masuk skrang melainkan teman2 se'course' aku..aku nk dia taw,aku sayang sangat kt dia..tp betol jgk kte nye,ats 1 sebab nie,relationship nie xkan teguh cne2 pon..aku xnafi kan..tapi im rely on it..aku nk brubah..jd cm teman2 yang masih xbrteman lg..xserabut hidup..tenang..jalan pon tenang-tenang ja..perit jugak nk tukar player jadi sorang yang setia..mm..
aku bersyukur aku masih lagi mampu utk kenal diri aku..banyak lagi kekurangan yang aku ada..hidup untuk 20 tahun masih belum cukup berpengalaman lagi..

so,
aku nk korang tahu,couple k player k ada bf/gf k pape k,bende tu xkan ke mana..klo Allah dah tetap kn jodoh korang,ada la tuu..Allah yang Maha kuasa..hanya Dia yang menentukan pape je yang kita rancang..kun fa ya kun..cukup utk post kali ini...agak jiwang tapi aku rse ada gak yang korang ley blaja dari kesah aku..
ape yang buruk tu datang dri kelemahan aku..bye:)

5 comments:

arena scott saucony said...

apa la hang merapu...huhu..gler arrr ada blog la siyalllll...

zamfadliez said...

player??hahah..ker bapak aym??wkekek..adiooss..~!

muszelious said...

stuard-nieyh hasil dorongn awek ak n kwn2...hahahaha
belalang-player ngn bpk aym laen laaa...ko cek blek kamus edisi 2010..m/s 0102..beza glew tahap grasschopper...ahaha

Fasya Abdy said...

player rupenye dulu..hahaha

muszelious said...

manusia belajr dr pengalaman...
ape pepatah tuu..mmm
jauh perjalanan,luas pemandangan,penuh pengalaman...hehehe